ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Artystyczna herbata

Nie wiadomo dokładnie kiedy rozpoczęła się jej produkcja. Najprawdopodobniej wynaleziono ją jako ciekawostkę, aby bawić dwór cesarski w Chinach. Surowcem do produkcji herbaty artystycznej są tipsy i najmłodsze listki herbaty poddane specjalnemu procesowi uelastycznienia dzięki czemu możliwe jest dowolne formowanie herbacianej kompozycji. Herbata artystyczna spotykana jest najczęściej w postaci kulek, pąków, grzybków itp. zwiniętych z płatkami kwiatów: lilii, chryzantem, jaśminu.

Herbata Artystyczna Rozwijąjąca się Art Tea 01
Herbata Artystyczna Rozwijąjąca się Art Tea 01

Po zaparzeniu herbata rozwija się prezentując misterną kompozycję kwiatową. Wykonanie bardziej złożonych kompozycji może trwać nawet godzinę w rękach wprawnego artysty. Herbata taka może występować w różnych wersjach: zielonej lub nawet czarnej, najczęściej jednak białej.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Herbaciarnia Czajnik Gliwice

Herbaciarnia Czajnik Gliwice kontaktowe: telefon: 889 002 445, adres: Gliwice, ul. Fredry 4

Cold brew. Zimne parzenie herbaty czarnej Assam Mangalam

Przepis na zimne parzenie herbaty czarnej Assam Mangalam: 4g herbaty czarnej Assam, 400 ml zimnej[...]

Jak zrobić w domu pomarańczową herbatę. Przepis na herbatę w pomarańczy

Jeśli macie w domu czarną herbatę, która zwietrzała, przeszła innymi zapachami lub po prostu wam[...]

Oznaczenie zbiorów herbaty

Oznaczenia związane są ze zbiorami herbaty FF First Flush Herbata pochodząca z pierwszego zbioru, który[...]

Herbata Asam (Assam)

Wielu z nas zna herbatę asamską ze swej codzienności. Jest dostępna w sklepach i często[...]

Termometr do herbaty, termometr do Yerba mate: czy warto kupić? Zalety termometru

Czy warto kupić termometr do herbaty lub Yerba mate? Termometr na początku przygody z Yerba[...]

Czy cascara to herbata? Kofeina w cascarze

W smaku cascara jest delikatnie słodka, w aromacie wyczuwa się rodzynki, czereśnie czy jabłka. Przy[...]

Degustator herbaty – analiza sensoryczna (część 1)

Sensorysta to dość mało znany zawód. Niewielu jest także samych sensorystów, a tak na dobrą[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.