Herbata Bio Chai Latte jak i podobne jej produkty przeżywają ostatnimi czasy rozkwit na naszym rynku. Takiego napoju Instant można napić się nie tylko w kawiarniach, ciastkarniach, ale także zakupić wielkie opakowanie proszku i zabrać je do domu.
Przygotowanie Herbaty Bio Chai Latte
Przepis jest bardzo prosty, wsypujemy 25 gramów proszku do kubka, zalewamy gorącą wodą, mieszamy i nasz mleczny napój herbaciany z cynamonem i cukrem gotowy. Skład i opakowanie może sugerować, że otrzymamy napój podobny do Masala Chai, czyli mieszankę orientalnych przypraw z czarną herbatą i mlekiem.
Smak Herbaty Bio Chai Latte
Rzeczywiście kolor, konsystencja a nawet zapach jest podobny, ale już smak bardzo słaby, lekko mleczny, nijaki. Tu należy zaznaczyć, że napój jest do przełknięcia, tzn. smakuje bardzo przyzwoicie. Nie wzbudza negatywnych emocji, szczególnie jeżeli nie mieliśmy okazji pić oryginalnej Masala Chai. Jest zdecydowanie mniej pikantny i wyrazisty.
Jeżeli natomiast mieliśmy w ustach Masala Chai, okaże się, że Herbata Bio Chai Latte nie ma najważniejszej jej cechy: delikatnej słodyczy i mlecznej łagodności, która przechodzi w imbirową, kardamonową, cynamonową pikantność.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos tropikalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
72 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Herbata artystyczna rozwijająca się, kwitnąca, jak parzyć, porady
Herbata rozwijająca się jest zawsze wykonywana ręcznie. Jest to dziedzina sztuki. Stworzenie takiej kompozycji nie[...]
lut
Yerba mate green
Zielona mate, czyli mate green to dość popularny u nas rodzaj yerby. Generalnie pamiętać trzeba[...]
paź
Witamina K w herbacie
Osobiście polecam zacząć dzień od najprostszego koktajlu: mleko, matcha, banan i odrobina miodu. Po zmiksowaniu[...]
maj
Jak gruzińska herbata pomagała w PRL-u?
W 1964 roku grupa dziewcząt z Technikum Handlowego w Szczecinie podbiła Polskę piosenką o gruzińskim[...]
lut
Herbata pu-erh – jak parzyć?
Pu-Erhy to herbaty nadające się do wielokrotnego parzenia. Poza pierwszą preinfuzją możemy przeprowadzić kilka parzeń[...]
sie
Chińska herbata Zi Cha, czyli fioletowa produkowana z dziko rosnących drzew
Choć większość z nas zna przede wszystkim kenijską herbatę fioletową, funkcjonującą na rynku jako Purple[...]
lut
Garbniki w herbacie. Czym są garbniki?
Garbniki , nazywane także taninami, to substancje naturalnie występujące w roślinach, należące do grupypolifenoli (zawierają[...]
maj
Kawa: co warto wiedzieć? Definicje i terminy: speciality coffee, gatunki kawowca, body, smak kawy, świeżość kawy, mielenie kawy
Speciality coffee – kawa wysokiej jakości, której smak i aromat został oceniony przez profesjonalnych kiperów[...]
paź