ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Mleczny Oolong to bardzo wyjątkowo aromatyzowana herbata. Nie ma tutaj żadnych dodatków, aromatów i innych. Jej mleczny, śmietankowy smak zawdzięcza specjalnemu procesowi przygotowania, gdzie jeszcze przed zwijaniem liści, z pomocą pary, liście wchłaniają aromat mleka.

Smak mlecznego oolonga

Może was zaskoczę, ale jeśli nie lubicie herbaty z mlekiem to… Mleczny Oolong wam zasmakuje! Ta herbata nie ma nic wspólnego z czarną posłodzoną herbatą zalaną krowim mlekiem o której myślicie, gdy w jednym zdaniu pojawia się mleko i herbata.

Mleczny Oolong jest bardzo łagodny i delikatny w smaku, a przyjemny posmak mleka tylko dopełnia wrażenia. Subtelny orzechowy smak herbaty Oolong został tutaj wzbogacony o puszystą śmietankę.

Parzenie herbaty mleczny oolong

Herbatę Mleczny Oolong parzymy wodą w temperaturze 96°C i na filiżankę (150 ml) używamy 1 łyżeczki herbacianego suszu. Herbatę Mleczny Oolong parzymy ok. 3 minut i kolejne parzenia wydłużamy o kolejną 1 minutę (wyjątkiem jest drugie parzenie, którego lepiej nie wydłużać), możemy ją spokojnie parzyć i 4-5 razy – jest bardzo wydajna!

Herbata Mleczny Oolong opinie, test
Herbata Mleczny Oolong opinie, test
Herbata Mleczny Oolong opinie, test
Herbata Mleczny Oolong opinie, test

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Świąteczna herbata po karaibsku: Sorrel

Co ma wspólnego szczaw z Bożym Narodzeniem na Jamajce i innych karaibskich wyspach? Całkiem sporo[...]

Herbata zielona Gyokuro – jedna z najszlachetniejszych na świecie

Gyokuro jest to uważana za najszlachetniejszą z japońskich, a czasem także za najszlachetniejszą na świecie[...]

1 Comments

Kwiat hibiskusa: rodzaje, parzenie, historia. Herbata z hibiskusa?

Napar z hibiskusa, czyli z malwy sudańskiej nazywany jest także karkade lub czerwonym złotem faraonów.[...]

Latte art – wzory krok po kroku: serce

Aby wykonać latte art serce, w pierwszej kolejności należy zadbać o to, aby stworzyć odpowiednią[...]

Jak używać gaiwana do herbaty? Poradnik

Najpopularniejszym naczyniem herbaciarza jest gaiwan. Można by powiedzieć nawet, że jest to swego rodzaju oznaka[...]

Herbata Matcha, właściwości, parzenie, historia

Samo zaparzenie herbaty Matcha może być dużo prostsze. Do przygotowania naparu potrzebujemy specjalnej miski zwanej[...]

Jak parzyć żółtą herbatę, właściwości, pochodzenie, produkcja żółtej herbaty

Herbata żółta wywodzi się z Chin, jak większość herbat. Dlaczego żółta? Jedni uważają, że chińczykom[...]

Czy warto pić zieloną kawę, czy kwas chlorogenowy odchudza?

Jedyną różnicą między zieloną kawą a tą, którą pijemy na co dzień, jest proces palenia.[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.