ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Przepis na herbatę po Hassańsku

Do przygotowania herbaty po Hassańsku potrzebujemy cukier, który musimy karmelizować. Da nam on rewelacyjny, słodki karmelowy posmak. Do tego herbata czarna Cejlońska. Dobrze jest też dodać ziarna kardamonu, przyjemnego afrodyzjaku. Herbata Hassańska świetnie nadaje się do przygotowywania w jesienną szarugę. Jest to gorąca, rozgrzewająca, pikantna herbata.

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku
Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

1. 3 łyżki stołowe cukru trzcinowego zalewamy około 4 łyżkami wody i gotujemy, aż do uzyskania karmelowego koloru i zapachu (cały czas mieszając).

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku
Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

2. Wrzucamy rozłupane ziarna kardamonu.

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku
Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

3. Wsypujemy liście herbaty, dzbanek uzupełniamy wodą i zagotowujemy.

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku
Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

4. Herbatę po Hassańsku przecedzamy do szklanek i gotowe!

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku
Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Mrożona herbata z czarnym bzem, przepis

Do przygotowania pysznego syropu z czarnego bzu, który będzie świetnym dodatkiem do mrożonej herbaty potrzebujemy:[...]

Ile minut trzeba parzyć herbatę? Temperatura wody do parzenia herbaty

Żeby przygotować prawidłowo herbatę musimy przestrzegać zasad parzenia konkretnego rodzaju herbaty. Poniższa tabela zawiera najpopularniejsze[...]

Przepis na herbatę Yoginów [zwiastun]

Joga to nie tylko modna na zachodzie gimnastyka pozwalająca zachować zdrowie i dobrą formę, ale[...]

Co wpływa na jakość parzenia herbaty?

Parzenie to proces rozpuszczania zawartych w herbacianych liściach substancji rozpuszczalnych w wodzie. Jak w wielu[...]

Źółta herbata Kekecha – parzenie na ciepło i na zimno

Kekecha pachniała wspaniale - kakaowo, słodko, ciężko i żywicznie. Napar zaczarował mnie zupełnie kolorem -[...]

Herbata koreańska. Zielona herbata z Korei, produkcja, zbiory, parzenie

Efektem tych licznych przygód jakie w Korei przeżyła herbata jest dzisiejszy jej smak. Jest to[...]

Herbaty ciemne Pu-Erh i Hei Cha

Wiele osób zapewne już wie, że to co potocznie nazywamy w Polsce herbatą czerwoną jest[...]

Parametry parzenia herbat – jak prawidłowo parzyć herbatę liściastą

Na co zwrócić uwagę parząc różne rodzaje herbaty? Jak prawidłowo parzyć herbatę liściastą? Jak zapewne[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.