Feel Green kosztuje niespełna 2zł za 70 g, dlatego od samego początku nie spodziewałem się rewelacji. Nie ma tutaj mowy o osobnym pakowaniu poszczególnych torebek, a okrągłe saszetki przypominają te z Sagi. Na opakowaniu znajdziemy przepis na naszą herbatę: producent zaleca parzyć wodą o temperaturze od 75 do 90*C i robić to 1-3 minuty. Na ostatnim obrazku jest filiżanka, więc przypuszczam, że jedną torebkę należy parzyć 120-150 ml wody. W takim wypadku pierwszy rysunek z czajnikiem (który może mieć i 330 ml) możemy pominąć.
Feel Green Zielona Herbata, ekspresowa aromatyzowana o smaku grejpfrutowym ze skórką grejpfruta, skład:
- mieszanka herbaty zielonej,
- aromat,
- skórka z grejpfruta.
Parzenie i smak herbaty Feel Green
Zieloną herbatę parzyłem 2 minuty wodą o temperaturze 80*C. Napar pachnie bardzo przyjemnie, jest wyjątkowo grejpfrutowy. Niestety o herbacianym zapachu możemy zapomnieć: aromat go zdominował. Kolor Feel Green przynosi ma myśl Gunpowdera. Ale już po pierwszym łyku przekonałem się, że ten ciemny odcień zupełnie nie znajduje swojego uzasadnienia w smaku. Napar Feel Green grejpfrutowej jest bardzo delikatny. Mimo moich usilnych starań i intensywnego siorbania, w smaku czuję tylko aromat grejpfruta i żadnej zielonej herbaty. Ot: zabarwiona woda grejpfrutowa.
Postanowiłem wrzucić 2 torebki herbaty ekspresowej Feel Green do 150 ml wody, ale i to nie dało żadnego herbacianego efektu. Szkoda.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos tropikalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
72 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Gaiwan
Gaiwan może występować w różnych formach i być wykonany z różnych materiałów. Klasycznie dzieli się[...]
kwi
Zaparzyliśmy kawę na wodzie z lodowca za 300 zł
Komercyjna produkcja wody pochodzącej z roztopionego lodowca przysparza wielu problemów natury technicznej oraz późniejszej dystrybucji.[...]
maj
Jak odkamienić czajnik?
Do naszego zakamienionego czajnika wsypujemy 2 łyżeczki kwasku cytrynowego i zalewamy 500 ml wody. Następnie[...]
maj
Dlaczego zielona herbata ma zielony smak? Green taste
Może kiedyś spotkaliście się przy opisie herbaty zielonej i czarnej z określeniem „green taste” lub[...]
maj
Herbata Da Hong Pao oolong
Herbata Da Hong Pao to wyśmienity oolong wysokiej fermentacji o specyficznych, skręconych, ciemnych listkach. Jego[...]
paź
Filtry do kawy: rodzaje, jak używać, rozmiary
Zaparzenie idealnej filiżanki kawy wymaga od nas drobiazgowości i dbania o szczegóły. Po znalezieniu ulubionego[...]
lut
Związki chemiczne w herbacie, polifenole, aminokwasy, enzymy, pigmenty, węglowodany, alkaloidy, minerały, substancje lotne
Najważniejszymi związkami w świeżych liściach herbaty odpowiedzialnymi za odpowiedni produkt końcowy są: polifenole, aminokwasy, enzymy,[...]
cze
Herbata oolong: właściwości
Podobnie jak herbata zielona i biała oolongi zawierają dużo przeciwutleniaczy mających zdolność wychwytywania wolnych rodników.[...]
mar