ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Herbata zielona Hojicha Isecha, opinie

Jesiennych smaków ciąg dalszy i tym razem japońska herbata prażona Hojicha Isecha idealnie wpasowała się w coraz to chłodniejsze i ciemniejsze wieczory.

Hojicha Isecha: liście
Hojicha Isecha: liście

Prażenie liści zielonej herbaty za każdym razem daje zaskakujące efekt. Nawet zagorzali przeciwnicy zielonej herbaty dają się zaskoczyć temu dymnemu smakowi, który jednocześnie jest lekki i delikatny, całkowicie pozbawiona zielono herbacianej goryczy. I taka również jest „Hojicha Isecha”, pełna dymnych i drewnianych nut smakowych, które balansowane są poprzez warzywną słodycz w posmaku.

Bardzo niewielka zawartość kofeiny pozwala spokojnie delektować się nią nawet późną porą. Kolor naparu całkowicie odbiega od standardowej barwy zielonych herbat japońskich, jednoznacznie przywołując na myśl co „ciemniejsze” oolongi. Jeden z jesiennych faworytów.

Kraj pochodzenia: Japonia, wyspa Honshu, prefektura Mie, plantacja Marunaka seicha.
Skład: herbata zielona.
Wygląd liści: duże kawałki liści z dolnej części krzewu i kawałki łodyg.
Kolor naparu: delikatny bursztynowy.
Metoda parzenia: 2g na 120ml.
Czas parzenia: 1. 30 sekund 2. 2 minuty.
Temperatura wody: 90 stopni.

Cena: 13zł / 50g  – 260zł / 1kg

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Herbaciany grzaniec

Jesienią oraz w okresie przedświątecznym wielu z nas poszukuje rozgrzewających napojów. Jednym z pomysłów jest[...]

Herbata z melisy poprawia zdolność koncentracji. Melisa dobra na opryszczkę

Melisa uważana przez Greków za leczniczą już 2000 lat temu. W średniowieczu używano jej, żeby[...]

Yerba mate suave

Yerba Mate: Suave. Oznaczenie typu yerba mate cechującej się dużymi listkami i ograniczoną zawartością kofeiny.[...]

Herbata z hibiskusa, hibiskus

Herbata z hibiskusa, hibiskus parzenie. Parzenie: 1 łyżka hibiskusa na 150 ml wody, woda o[...]

2 Comments

Ile trzeba dodać zimnej wody do wrzątku, żeby otrzymać odpowiednią temperaturę?

Przedstawiamy proporcje w jakich należy zmieszać ciepłą (zaraz po ugotowaniu) wodę z zimną. Założyliśmy, że[...]

Herbata zielona Genmaicha, herbata z ryżem, popcornem; parzenie zielonej herbaty

Herbata zielona Genmaicha jest to herbata japońska, ale obecnie produkowana jest również w Chinach. Mai[...]

Przegląd yerba mate: Kraus (ostrokrzew paragwajski), opinie

W mojej subiektywnej ocenie Kraus jest to jedna z lepszych yerba mate na rynku, zajmuje[...]

5 urodziny Czajnikowego na youtube! Dziękujemy!

Z okazji 5 lat naszego istnienia na youtube chcemy Wam bardzo podziękować za to, że[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.