ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Savanah Rooibos

Rooibos o smaku pomarańczy z cynamonem mimo, że nie ma foliowego opakowania, po otwarciu kartonika okazuje się, że każda torebka ekspresowej herbatki jest zapakowana oddzielnie. Za to duży plus. Herbatkę rooibos należy parzyć zgodnie z zaleceniami producenta wrzącą wodą przez 5-8 minut.

Napar Rooibosa Savanah ma bardzo ładny pomarańczowy kolor i wygląda jak porządny czerwonokrzew. Zapach intensywnie dominuje pomarańcza, ale również można wyczuć rooibosa. To dobry początek.

Smak Wild Earth Savanah

Jest bardzo pomarańczowy, a na końcu języka pozostaje słodycz lukrecji. Zdaje sobie sprawę, że nie każdemu może to odpowiadać, ale zdecydowanie bardziej przemawia do mnie słodzenie lukrecją niż aspartamem. Niestety korzeń oraz silny aromat pomarańczy na tyle góruje nad rooibosem, że tego ostatniego praktycznie nie da się wyczuć. Może wynikać to z małej zawartości samego czerwonego krzewu w tej mieszance: jedynie 60%.

Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka)
Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka)

Skład Savanah Rooibos

Ostatecznie, Savanah Rooibos o smaku pomarańczy z cynamonem jest herbatką przyzwoitą (o ile parzymy w 150 ml wody, nie więcej, bo wtedy jest bardzo słaby). Należy tylko pamietać, że wspomnianego w tytule cynamonu właściwie nie czuć w naparze.

Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem, skład:

  • Rooibos (60%),
  • owoc dzikiej róży,
  • korzeń lukrecji,
  • liść słodkiej jeżyny,
  • cynamon (5%),
  • aromat,
  • skórka słodkiej pomarańczy (3%).
Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka): napar
Savanah Rooibos z serca Afryki o smaku pomarańczy z cynamonem (Mokate, Biedronka): napar

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Czym słodzić herbatę zamiast cukru? Czym można posłodzić herbatę?

Cukier idzie w parze z herbatą niemalże od samego początku przyjaźni ludzi zachodu z chińskim[...]

2 Comments

Dlaczego kawa jest gorzka?

Balans smaków jest tym, co cechuje najlepsze kawy. Odpowiednia kompozycja słodyczy, kwasowości i goryczy przyczynia[...]

Kawa speciality – co to – historia, jak powstała?

Pojawienie się Trzeciej fali zdecydowanie odmieniło tą tendencję. Wysoka jakość kawy stała się priorytetem, przywrócono[...]

Yerba Mate Yer-Vita: co ja piję

Ostatnio wpadło mi w ręce opakowanie ekspresowej Yerba Mate Yer-Vita. Jako ciekawostkę przedstawiam Wam opis[...]

W czym parzyć herbatę? Graty do herbaty

Na rynku dostępne są dziesiątki czajników, czarek, filiżanek, ale także bardziej zaawansowane sprzęty do parzenia,[...]

1 Comments

Analiza sensoryczna: jak degustować herbatę? (część 2)

Napar niezbędny do degustacji przygotować należy w specjalnym, standaryzowanym naczyniu które z angielskiego nazywa się[...]

Cybuch do fajki wodnej

Cybuch do fajki wodnej to część fajki wodnej, do której wkładamy tytoń. Najczęściej wykonany z[...]

Narzędzia do gongfu cha, ceremonii herbaty. Do czego służą akcesoria?

Technika parzenia zwana z chińskiego gongfu cha to sposób parzenia herbaty zaliczany do technik wschodnich.[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.