Sir Edward Tea Black African recenzja, test, opinie
Typ: herbata czarna, torebki ekspresowe.
Gdzie kupić: herbata wyprodukowana dla sieci Lidl.
Klasyczne 3 minutowe parzenie i ciach! Otrzymujemy napar o dobrej, mocnej, intensywnej ciemnej barwie. Aromat znikomy i ledwo wyczuwalny, co nie dobrze wróży naszym dalszym smakowym przygodom.
W smaku w pierwszym uderzeniu otrzymujemy garbnikową moc, a po niej już tylko kwaśna metaliczność. Zaraz po tym zaczynam się zastanawiać: czy dobrze robię pijąc to? „Black African” mam wszystkie cechy złej, kiepskiej, śmieciowej herbaty. Nawet przyzwoita barwa zaczyna być podejrzana, jeśli chodzi o źródło jej pochodzenia. Po 15 minutach pojawiło się dodatkowo dziwne i nieprzyjemne uczucie w żołądku, bardzo daleko od pozytywnego.
Z pewnością pomaga dodanie cukru i mleka (jak kilku internetowym recenzentom), ale jeśli ktoś lubi bawarkę, to zalecamy raczej nie z tą herbatą. Kolejna herbata do kategorii „Całkowicie unikać” i znakomicie pasująca do akcji społecznej „Pij wrzątek”.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos tropikalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
72 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Kiedy należy pić wodę do kawy? Przed, po czy w trakcie espresso?
Podawanie wody do espresso jest przez wielu traktowane jako obowiązek, a złamanie tej zasady często[...]
lis
Zielona herbata z cytryną – czy warto ją dodawać?
Dodanie cytryny do samego naparu bez fusów jest całkowicie bezpieczne. Bezpieczne i jak się okazuje[...]
lut
Kiedy woda ma 60,70,75,80,85,90 stopni? Po jakim czasem woda w czajniku nadaje się do parzenia herbaty?
Świeżo zagotowana woda zazwyczaj ma około 96*C Celsjusza i świetnie nadaje się do parzenia czarnej[...]
2 Comments
lip
Sztuczne i naturalne aromaty w herbacie
Coraz częściej sięgamy po herbaty aromatyzowane. W ciągu ostatnich dwudziestu lat produkcja herbat aromatyzowanych wzrosła[...]
1 Comments
sie
Herbata Bubble Tea, jak zrobić Bubble Tea przepis na Bubble Tea, herbata bąbelkowa
Jak zrobić w domu dobre i zdrowe Bubble Tea (QQ)? Przede wszystkim będzie nam potrzebna[...]
wrz
Bai He Xian Zi: Herbata Artystyczna, Kwitnąca, Rozwijająca się
Bai He Xian Zi pochodzi z północnej części prowincji Fujian i jest ręcznie zwijaną białą[...]
gru
Kwas GABA gama aminomasłowy w zielonej herbacie
Kwas gama aminomasłowy nazywany skrótem GABA jest jednym ze składników herbaty. Osoby zajmujące się kulturystyką[...]
lis
Garbniki w herbacie. Czym są garbniki?
Garbniki , nazywane także taninami, to substancje naturalnie występujące w roślinach, należące do grupypolifenoli (zawierają[...]
maj