ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Yerba mate tereré

Yerba mate terere to tradycyjny napój przygotowywany z yerba mate. Popularny zwłaszcza w Paragwaju ale również w południowej Brazylii i północnej Argentynie.

Przygotowanie tereré polega na zaparzeniu suszu yerba mate w nieco większej ilości za pomocą gorącej wody, a następne parzenia wykonuje się już zimną wodą lub wodą z dodatkiem lodu. Częstym dodatkiem do tereré jest świeżo wyciśnięty sok cytrynowy oraz zioła na przykład mięta.

Na rynku znaleźć można różne yerba mate w odmianach, które producenci szczególnie zalecają do przygotowania tereré.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Kalebasa: Yerba Mate

Kalebaza, calebasse jest to hiszpańska nazwa tykwy, rośliny pochodzącej z Afryki i Azji. Tykwa należy[...]

Herbata biała

Herbata biała to jedna z najdroższych i najmniej przetworzonych odmian herbat. Pochodzi z rośliny Camellia[...]

Alternatywne metody parzenia herbaty

Podstawowe sposoby parzenia herbaty można podzielić na styl wschodni i zachodni. Czyli na technikę jakiej[...]

Skąd się wzięła seledynowa ceramika herbaciana?

Już w IX w produkowano w Chinach charakterystyczną ceramikę o dość grubych ściankach i szaro-zielonym[...]

Historia herbaciarni w Chinach

Pierwsze na świecie herbaciarnie powstały w Chinach za czasów Południowej Dynastii Song, czyli w XII[...]

Zbiory herbaty w Darjeeling

Odkąd Dr. Archibald Campbell zasadził pierwsze krzewy herbaciane w Darjeelingu w roku 1839 do połowy[...]

Herbata Czarna Chmura. China Yunnan Black Cloud

Zawsze jesienią w końcu nadchodzi niepohamowana fala czarnej herbaty (w przypadku chińskiej delikatnie zmieniamy kolor[...]

7 ciekawostek historycznych, których nie wiedzieliście o herbacie

Gdy w 1972 roku prezydent USA Richard Nixon odwiedzał Chiny, otrzymał od Mao Zedonga małą[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.