Herbata z hibiskusa, hibiskus parzenie
Parzenie: 1 łyżka hibiskusa na 150 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 5-7 min.
Kwota: 21.36 zł (z VAT)
Kwota: 21.36 zł (z VAT)
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Czystek jest najbogatszym źródłem polifenoli, należących do grupy substancji roślinnych wykazujących aktywność przeciw-utleniającą, które wspierają[...]
Herbaty czarne z chińskiej prowincji Yunnan noszą ogólną nazwę Dian Hong. Oznacza ona tyle, co[...]
Do zrobienia mrożonej herbaty użyjemy czarnej herbaty Ceylon, raczej nie polecam herbaty First Flush, raczej[...]
Nestea Light Lemon ma przyjemny lekko brązowy kolor… niestety na tym kończą się przyjemności. Chyba,[...]
Coraz częściej wybieramy produkty opatrzone licznymi certyfikatami, które gwarantują nam wyższą jakość żywności oraz ich[...]
1 Comments
Ostatnio wpadło mi w ręce opakowanie ekspresowej Yerba Mate Yer-Vita. Jako ciekawostkę przedstawiam Wam opis[...]
Jest sporo metod przeprowadzenia curado, czyli przygotowania naczynia do mate do pierwszego użycia. Jedną z[...]
Zaczynając zagłębiać się w herbaciany świat miałam jako taką wizję herbat japońskich oraz samej Japonii.[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Kto, do ciężkiego diabła, parzy sobie 150 ml? Jestem w domu, chcę sobie zaparzyć dzbanek, a nie trzy czwarte szklanki!
150ml to standardowa miara herbacianej filiżanki. Można wierzyć lub nie, ale istnieją ludzie, którzy piją herbatę w ten sposób:)