Herbata z hibiskusa, hibiskus parzenie
Parzenie: 1 łyżka hibiskusa na 150 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 5-7 min.
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Każdy słyszał o słynnym angielskim five o’clock'u jak i o angielskiej miłości do herbaty. Wieść[...]
Herbata biała jest uważana za jedną z najdroższych herbat. Nie istnieje najdroższy rodzaj herbaty, a[...]
Cautaba pochodząca z Ameryki Południowej jest od wieków znana jako bardzo silny afrodyzjak i lek[...]
Earl Grey to mieszanka angielska i jedna z bardziej znanych na świecie herbat aromatyzowanych. Nazwa[...]
3 Comments
Czym jest słynne GABA? Kwas gamma amino masłowy (Gamma-Amino Butyric Acid) jest neuroprzekaźnikiem blokującym, który[...]
Shincha to nazwa pierwszego wiosennego zbioru herbaty w Japonii, a zarazem nazwa herbaty pochodzącej z[...]
Fluor jest niezbędny dla zdrowia kości i zębów, ale spożywanie go więcej niż 4 mg[...]
Gyokuro jest to uważana za najszlachetniejszą z japońskich, a czasem także za najszlachetniejszą na świecie[...]
1 Comments
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Kto, do ciężkiego diabła, parzy sobie 150 ml? Jestem w domu, chcę sobie zaparzyć dzbanek, a nie trzy czwarte szklanki!
150ml to standardowa miara herbacianej filiżanki. Można wierzyć lub nie, ale istnieją ludzie, którzy piją herbatę w ten sposób:)