Tea & Coffee World Cup 2014
11-13 lutego 2014 odbędą się po raz pierwszy w Polsce największe światowe targi kawy i herbaty Tea & Coffee World Cup.
Tea & Coffee World Cup 2014 to blisko 100 wystawców i wiele zróżnicowanych wydarzeń edukacyjnych, interaktywnych warsztatów i atrakcji, takich jak: degustacja i klasyfikacja kawy, degustacja herbaty czy parzenie i sporządzanie własnych mieszanek herbat.
W tym roku, po raz pierwszy w historii Tea & Coffee World Cup, poprzedzając otwarcie drugiego dnia targów, odbędzie się prezentacja prowadzona przez firmę Euromonitor International, specjalizującą się w monitorowaniu międzynarodowych rynków. Sesja poświęcona będzie zagadnieniom związanym z rozwijającym się rynkiem herbaty oraz jej niepodważalnymi możliwościami zyskania miana najchętniej spożywanego napoju na świecie.
Kolejnym debiutującym na targach wydarzeniem będzie degustacja najlepszych, licznie nagradzanych brazylijskich kaw, prowadzona przez Cup of Excellence. Degustacja zakończy się wielką aukcją kawy, która odbędzie się ostatniego dnia targów.
Aktualny plan hali dostępny na: www.tcworldcup.com/warsaw
Wstęp publiczności jest możliwy wyłącznie w trzecim dniu targowym (13 lutego 2014). Koszt biletu to 30 zł.
Źródło: materiały prasowe organizatora
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos Funky Lemon naturalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
73 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
7 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Najstarsze herbaciane drzewo świata
Nie lada kłopot pojawia się, gdy chcemy precyzyjnie określić, które z drzew herbacianych jest najstarsze[...]
sie
Parzenie kawy a temperatura wody
Dobranie odpowiedniej temperatury wody jest istotnym czynnikiem wpływającym na smak i jakość naparu. Powszechnym błędem[...]
2 Comments
paź
Suiseki. Kamień w ceremonii herbacianej
Od bonsai przechodzimy wreszcie do suiseki, które może zastąpić owo drzewko podczas ceremonii. Skoro można[...]
cze
Yerba mate endulzada
Yerba Mate: Endulzada. Oznaczenie spotykane na opakowaniach yerba mate. Pojawia się przy yerba mate która[...]
Rodzaje zielonej herbaty
Po pierwsze termin zbioru jest ważnym wyznacznikiem jakości i ceny herbaty. Wyróżnić można tutaj herbaty,[...]
sie
Herbata z Tunezji – przepis na miętową herbatę
Maghreb to obszar północno-zachodniej części kontynentu afrykańskiego. Jest to nazwa, którą Arabowie nadali ziemią na[...]
lip
Herbata pu-erh Moonlight White
Herbata czerwona, czyli tak na prawdę ciemna jest coraz popularniejsza i to pomimo aromatu, który[...]
wrz
Yerba mate Chimarrao. Parzenie i picie Yerba Mate po Brazylijsku
Yerba Mate po brazylijsku, czyli Chimarrao to Yerba Mate bardzo drobna, bardzo pylasta. Może się[...]
lut