ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Tea & Coffee World Cup 2014

11-13 lutego 2014 odbędą się po raz pierwszy w Polsce największe światowe targi kawy i herbaty Tea & Coffee World Cup.

Tea & Coffee World Cup 2014 to blisko 100 wystawców i wiele zróżnicowanych wydarzeń edukacyjnych, interaktywnych warsztatów i atrakcji, takich jak: degustacja i klasyfikacja kawy, degustacja herbaty czy parzenie i sporządzanie własnych mieszanek herbat.

W tym roku, po raz pierwszy w historii Tea & Coffee World Cup, poprzedzając otwarcie drugiego dnia targów, odbędzie się prezentacja prowadzona przez firmę Euromonitor International, specjalizującą się w monitorowaniu międzynarodowych rynków. Sesja poświęcona będzie zagadnieniom związanym z rozwijającym się rynkiem herbaty oraz jej niepodważalnymi możliwościami zyskania miana najchętniej spożywanego napoju na świecie.

Kolejnym debiutującym na targach wydarzeniem będzie degustacja najlepszych, licznie nagradzanych brazylijskich kaw, prowadzona przez Cup of Excellence. Degustacja zakończy się wielką aukcją kawy, która odbędzie się ostatniego dnia targów.

Aktualny plan hali dostępny na: www.tcworldcup.com/warsaw

Wstęp publiczności jest możliwy wyłącznie w trzecim dniu targowym (13 lutego 2014). Koszt biletu to 30 zł.

Źródło: materiały prasowe organizatora

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Parzenie herbaty zielonej na zimno. Shinobicha

Shinobicha jest to sposób parzenia szlachetnych i wysokogatunkowych herbat w Japonii polegający na zasypaniu suszu[...]

Dlaczego herbata się pieni, mętnieje i ma kożuch?

Często widzimy w naszej filiżance czy kubku, że z herbatą dzieją się różne zaskakujące nas[...]

Herbata a nadciśnienie

Wśród publikacji wydziału medycznego Uniwersytetu Harwarda znajdujemy informację, że badani, pijący herbatę czarną wykazali spadek[...]

Herbata japońska zielona Kokeicha, parzenie. Jak jest produkowana?

Kokeicha to herbaciana ciekawostka. W krajach zachodu można często kupić tę herbatę, która w Japonii,[...]

Herbata pu-erh – jak parzyć?

Pu-Erhy to herbaty nadające się do wielokrotnego parzenia. Poza pierwszą preinfuzją możemy przeprowadzić kilka parzeń[...]

Przepis na Pink Coconut na hibiskusie

Aby przygotować najmodniejszy specjał tego lata nie można jednak dodać do niego mleka, które w[...]

Prażona herbata Hojicha (japońska)

Herbata Hojicha powstała w 1920 roku w Kioto za sprawą pewnego sprzedawcy herbaty, któremu pozostała[...]

Czym różni się kofeina od teiny

Odpowiedź na pytanie czym różni się kofeina od teiny jest bardzo prosta: teina pochodzi z[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.