Tea & Coffee World Cup 2014
11-13 lutego 2014 odbędą się po raz pierwszy w Polsce największe światowe targi kawy i herbaty Tea & Coffee World Cup.
Tea & Coffee World Cup 2014 to blisko 100 wystawców i wiele zróżnicowanych wydarzeń edukacyjnych, interaktywnych warsztatów i atrakcji, takich jak: degustacja i klasyfikacja kawy, degustacja herbaty czy parzenie i sporządzanie własnych mieszanek herbat.
W tym roku, po raz pierwszy w historii Tea & Coffee World Cup, poprzedzając otwarcie drugiego dnia targów, odbędzie się prezentacja prowadzona przez firmę Euromonitor International, specjalizującą się w monitorowaniu międzynarodowych rynków. Sesja poświęcona będzie zagadnieniom związanym z rozwijającym się rynkiem herbaty oraz jej niepodważalnymi możliwościami zyskania miana najchętniej spożywanego napoju na świecie.
Kolejnym debiutującym na targach wydarzeniem będzie degustacja najlepszych, licznie nagradzanych brazylijskich kaw, prowadzona przez Cup of Excellence. Degustacja zakończy się wielką aukcją kawy, która odbędzie się ostatniego dnia targów.
Aktualny plan hali dostępny na: www.tcworldcup.com/warsaw
Wstęp publiczności jest możliwy wyłącznie w trzecim dniu targowym (13 lutego 2014). Koszt biletu to 30 zł.
Źródło: materiały prasowe organizatora
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos hemp 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
71 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
86 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Parzenie herbaty zielonej na zimno. Shinobicha
Shinobicha jest to sposób parzenia szlachetnych i wysokogatunkowych herbat w Japonii polegający na zasypaniu suszu[...]
sty
Dlaczego herbata się pieni, mętnieje i ma kożuch?
Często widzimy w naszej filiżance czy kubku, że z herbatą dzieją się różne zaskakujące nas[...]
paź
Herbata a nadciśnienie
Wśród publikacji wydziału medycznego Uniwersytetu Harwarda znajdujemy informację, że badani, pijący herbatę czarną wykazali spadek[...]
lut
Herbata japońska zielona Kokeicha, parzenie. Jak jest produkowana?
Kokeicha to herbaciana ciekawostka. W krajach zachodu można często kupić tę herbatę, która w Japonii,[...]
mar
Herbata pu-erh – jak parzyć?
Pu-Erhy to herbaty nadające się do wielokrotnego parzenia. Poza pierwszą preinfuzją możemy przeprowadzić kilka parzeń[...]
sie
Przepis na Pink Coconut na hibiskusie
Aby przygotować najmodniejszy specjał tego lata nie można jednak dodać do niego mleka, które w[...]
lip
Prażona herbata Hojicha (japońska)
Herbata Hojicha powstała w 1920 roku w Kioto za sprawą pewnego sprzedawcy herbaty, któremu pozostała[...]
cze
Czym różni się kofeina od teiny
Odpowiedź na pytanie czym różni się kofeina od teiny jest bardzo prosta: teina pochodzi z[...]
cze