Herbata miętowa, mięta egipska Nana parzenie
Parzenie: 1 łyżka mięty na 200 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 7-10 min.
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Badania potwierdzają, że nie ma przeciwwskazań dla picia kawy w czasie ciąży. Należy jednak zachować[...]
Ceremonia parzenia herbaty Gong-Fu Cha to chińska tradycja parzenia herbaty, która jest starsza niż jej[...]
Lipa (Tilia) jest drzewem długowiecznym spotykanym w umiarkowanej strefie półkuli północnej. W Polsce najczęściej znaleźć[...]
Od dawna używamy ślazu do celów zielarskich. Dzięki znacznej zawartości śluzu, bo według niektórych źródeł[...]
1 Comments
Z listków i kory drzew herbacianych uzyskuje się olejek eteryczny. Olejek eteryczny jest to aromatyczna[...]
Nie tylko najmłodsi imprezują bez alkoholu. Choć oferta bezalkoholowych napojów jest bardzo szeroka i pełna[...]
Najprostszą odpowiedzią na to pytanie jest: „uważnie i starannie”. Powszechnym grzechem przy parzeniu herbaty jest[...]
Kto z nas nie zna Masala Chai? Narodowa herbata z Indii nie od dziś podbija[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Bardzo miło się Pani słucha. Dobra inicjatywa z tym kanałem. Ciekaw jestem, czy docelowo zamysłem jest drugie parzenie wszystkich pozycji z encyklopedii? I czy będą jakieś dłuższe produkcje z Pani udziałem :) ?