Herbata miętowa, mięta egipska Nana parzenie
Parzenie: 1 łyżka mięty na 200 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 7-10 min.
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
D: Dust jest to literowe określenie jakości suszu herbacianego. Oznacza, że herbata jest bardzo drobna[...]
Sezon przeziębieniowo-grypowy szaleje. Znowu wszyscy dookoła kichają, kaszlą i prychają. Wszędzie pełno reklam “super ekstra”[...]
Historia herbaty w Polsce związana jest ściśle z postacią Ludwiki Marii Gonzagi, królowej Polski. W[...]
Jak zrobić samemu herbatę ryżową? Potrzebujemy zieloną herbatę typu Sencha (chińska lub japońska) oraz ryż,[...]
Fala ekscytacji metodą cold brew przelewa się przez Polskę z coraz większą siłą. Trudno nie[...]
Produkowanie kompostu z herbaty nie jest nowym pomysłem. Wiele osób używa takiego nawozu na swoich[...]
Herbatka ze złocienia to napar przygotowywany z ususzonych kwiatków Chrysanthemum. Złocień jest rośliną należącą do[...]
Co pewien czas pojawiają się doniesienia o rakotwórczym działaniu yerba mate. Każde nowe wyniki badań[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Bardzo miło się Pani słucha. Dobra inicjatywa z tym kanałem. Ciekaw jestem, czy docelowo zamysłem jest drugie parzenie wszystkich pozycji z encyklopedii? I czy będą jakieś dłuższe produkcje z Pani udziałem :) ?