Herbata z hibiskusa, hibiskus parzenie
Parzenie: 1 łyżka hibiskusa na 150 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 5-7 min.
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Czy warto mielić kawę w domu? Młynki przestały być nam potrzebne wraz z popularyzacją zmielonej[...]
Matcha w ciągu dekady stałą się najmodniejszą z herbat i podstawowym składnikiem wielu sezonowych napojów[...]
Assam to region Indii słynący z wyjątkowej herbaty dającej intensywny i charakterystycznie słodowy napar. Pierwsze[...]
W lecie możemy pić właściwie każdą herbatę. Paradoksalnie najlepiej ugasi pragnienie gorącą herbata, a nie[...]
Wiemy, że herbata matcha to bardzo zdrowa herbata o wspaniałych właściwościach. Czy zastanawialiście się jednak,[...]
Najbardziej aktywnymi składnikami herbaty są proantocyjanidyny, czyli łańcuchy polimerowe flawonoidów. Natomiast najpopularniejszym rodzajem flawonoidów są[...]
Przygotowanie herbaty po fryzyjsku jest stosunkowo łatwe. Wystarczy przygotować mocny napar herbaty, biały cukier kandyzowany[...]
Naukowcy z City University London w najnowszych badaniach dowiedli, że ciepła herbata pomaga zredukować stres[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Kto, do ciężkiego diabła, parzy sobie 150 ml? Jestem w domu, chcę sobie zaparzyć dzbanek, a nie trzy czwarte szklanki!
150ml to standardowa miara herbacianej filiżanki. Można wierzyć lub nie, ale istnieją ludzie, którzy piją herbatę w ten sposób:)