Herbata z hibiskusa, hibiskus parzenie
Parzenie: 1 łyżka hibiskusa na 150 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 5-7 min.
Kwota: 89.00 zł (z VAT)
Kwota: 89.00 zł (z VAT)
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Herbata oolong, niebieska, lub turkusowa według innych systemów nazewnictwa. Zaliczana jest do niżej fermentowanych oolongów.[...]
Espresso jest kawą, którą Francuzi piją najchętniej, a spożywają jej nieumiarkowane ilości. Wstąpimy więc dziś[...]
Herbata Hojicha powstała w 1920 roku w Kioto za sprawą pewnego sprzedawcy herbaty, któremu pozostała[...]
Do zrobienia klusek ziemniaczanych z zieloną herbatą będzie nam potrzebne: pół kilograma obranych ziemniaków, sól[...]
Dziś w Yunnanie herbaty typu Pu-Erh stanowią niemal połowę produkcji. Druga połowa zajęta jest przez[...]
Aby uzyskać niezapomniany smak kawy, najlepszą możliwą wersję naparu, trzeba przykładać wagę do bardzo wielu[...]
Krótka relacja ze Święta Herbaty w Cieszynie (Svátek čaje). Zobacz jak było!
Kiedy zapytasz przypadkowo wybraną osobę jaką lubi kawę, w większości przypadków odpowie: NIE KWAŚNĄ! Równolegle[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Kto, do ciężkiego diabła, parzy sobie 150 ml? Jestem w domu, chcę sobie zaparzyć dzbanek, a nie trzy czwarte szklanki!
150ml to standardowa miara herbacianej filiżanki. Można wierzyć lub nie, ale istnieją ludzie, którzy piją herbatę w ten sposób:)